arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Abstract inzending

Ben je betrokken bij een project, wetenschappelijk onderzoek of andere interessante ontwikkeling op het gebied van pijnverpleegkunde? Dan nodigen wij je van harte uit om je opgedane kennis en kunde in de vorm van een abstract te delen met je collegaverpleegkundigen tijdens het V&VN Pijncongres. Dien vóór 1 februari 2020 jouw abstract in en ding mee voor de beste posterprijs of mondelinge presentatie award. 

Abstract inzendingen gesloten

De termijn voor het inzenden van abstracts is gesloten. Auteurs ontvangen op korte termijn bericht over hun ingezonden abstract.

Zo maak je een abstract

Een abstract is een samenvatting van een project binnen jouw instelling, een wetenschappelijk onderzoek of een ander interessante ontwikkeling binnen het vakgebied pijnverpleegkunde, waarbij jij betrokken bent (geweest). Een abstract is volgens een vaste structuur opgebouwd en betreft maximaal 500 woorden.

 1. Onderwerp/aanleiding
  Waar gaat het onderwerp over? Waarom is dit onderwerp onderzocht of opgepakt?
 2. Methode
  Wat is het plan van aanpak? (ipv Hoe ben je aan de slag gegaan?) Welke hulpmiddelen/bronnen zijn er gebruikt? Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan literatuuronderzoek, enquête, patiëntinterview, etc.
 3. Resultaten
  Wat zijn de belangrijkste uitkomsten van het project, onderzoek of ontwikkeling? De resultaten beschrijf je aan de hand van objectieve bevindingen.
 4. Conclusie
  Waarom zijn de bevindingen van het project, onderzoek of ontwikkeling belangrijk? Wat zijn de mogelijke implicaties? De conclusies worden ondersteund door de hiervoor beschreven resultaten

De presentatie

Als je je abstract hebt geschreven, kun je deze op verschillende manieren presenteren:

 • als poster, waarbij je op een laagdrempelige wijze is er tijdens de pauzes de gelegenheid om met collegae kennis en ervaring uit te wisselen bij jou poster! 
 • als oral presentatie, waarbij je een korte presentatie geeft binnen het (congres)programma.

Je bepaalt zelf naar welke presentatievorm je voorkeur uitgaat. Dat kun je aangeven bij het indienen van het abstract. De beoordelingscommissie probeert rekening te houden met je voorkeur!

Beoordeling

Alle ingezonden abstracts worden beoordeeld door de commissieleden van het V&VN Pijncongres aan de hand van vaststaande criteria. Ze kijken met name
naar de relevantie van het onderwerp, de samenhang van de abstract en de bijdrage van het project, onderzoek of ontwikkeling aan het verpleegkundig inzicht.

De bevindingen worden eind februari 2020 teruggekoppeld naar degene die het abstract heeft ingediend. Zo krijg je ruimschoots de gelegenheid om de inzending te optimaliseren, voordat deze wordt gepresenteerd aan de bezoekers van het congres. Alle abstracts in de vorm van een poster dingen mee naar de posterprijs en de geselecteerde mondelinge abstracts dingen mee voor de beste mondelinge presentatie award!